Versie: 2018

AFDELING XI

 

TEXTIELSTOFFEN EN TEXTIELWAREN

 

Aantekeningen voor de afdeling + Aanvullende aantekeningen voor de afdeling

 

 

 

HOOFDSTUK 58

 

SPECIALE WEEFSELS; GETUFTE TEXTIELSTOFFEN; KANT; TAPISSERIEËN; PASSEMENTWERK; BORDUURWERK

 

 

Aantekeningen + Aanvullende aantekeningen + Aanvullende aantekeningen (GN)

 

 

AANTEKENINGEN

 

1.    Van dit hoofdstuk zijn uitgezonderd de weefsels bedoeld bij aantekening 1 op hoofdstuk 59, geïmpregneerd, bekleed, bedekt of met inlagen, alsmede andere goederen bedoeld bij hoofdstuk 59.

 

2.    Post 5801 omvat eveneens ongesneden inslagfluweel en -pluche, dat aan het oppervlak geen pool vertoont.

 

3.    Voor de toepassing van post 5803 wordt als „weefsel met gaasbinding” aangemerkt, weefsel met over het gehele oppervlak of over een deel daarvan, twee soorten kettingdraden, waarvan de ene (slingerdraad) een halve slag, een hele slag of meer dan een hele slag rond de andere (gronddraad) is geslingerd, terwijl de inslagdraden door de aldus gevormde lussen lopen.

 

4.    Geknoopte netten van bindgaren, touw of kabel, in banen of aan het stuk, zijn van post 5804 uitgezonderd en worden onder post 5608 ingedeeld.

 

5.    Voor de toepassing van post 5806 worden als „lint” aangemerkt:

a)    weefsels met ketting en inslag (fluweel daaronder begrepen), in banden met een breedte van niet meer dan 30 cm en met echte zelfkanten, en van het stuk afgesneden stroken weefsel met een breedte van niet meer dan 30 cm, die zijn voorzien van aangeweven, gelijmde of anderszins aangebrachte onechte zelfkanten;

b)    weefsels met ketting en inslag, die buisvormig zijn geweven en waarvan de breedte — plat gemeten — niet meer dan 30 cm bedraagt;

c)    biais” met omgevouwen randen, waarvan de breedte, in ongevouwen toestand, niet meer dan 30 cm bedraagt.

Lint met aangeweven franje wordt onder post 5808 ingedeeld.

 

6.    Als „borduurwerk” bedoeld bij post 5810 worden mede aangemerkt, oplegwerk en inlegwerk (applicatiewerk), verkregen door opnaaien of door innaaien van pailletten, van kralen of van motieven van textiel of van andere stoffen, alsmede borduurwerk uitgevoerd met metaaldraad of met glasgaren op een zichtbare grond van textiel. Naaldwerktapisserie is van post 5810 uitgezonderd en wordt ingedeeld onder post 5805.

 

7.    Naast de producten bedoeld bij post 5809 omvat dit hoofdstuk eveneens goederen, vervaardigd van metaaldraad, van de soort gebezigd voor kleding, voor stoffering of voor dergelijk gebruik.

 

 

Aanvullende aantekeningen

 

Nihil

 

 

Aanvullende aantekeningen (GN)

 

Nihil

 

 

TOP