Versie: 2017

AFDELING II

 

PRODUCTEN VAN HET PLANTENRIJK

 

Aantekeningen voor de afdeling + Aanvullende aantekeningen voor de afdeling (GN)

 

 

 

HOOFDSTUK 13

 

GOMMEN, HARSEN EN ANDERE PLANTENSAPPEN EN PLANTENEXTRACTEN

 

 

Aantekeningen + Aanvullende aantekeningen + Aanvullende aantekeningen (GN)

 

 

AANTEKENINGEN

 

1.    Zoethoutextract (drop), pyretrumextract, hopextract, aloë-extract en opium worden aangemerkt als plantensappen en plantenextracten, bedoeld bij post 1302.

Daarentegen zijn van post 1302 uitgezonderd:

a)    zoethoutextract (drop) met meer dan 10 gewichtspercenten sacharose of toebereid als suikergoed (post 1704);

b)    moutextract (post 1901);

c)    koffie-extract, thee-extract en maté-extract (post 2101);

d)    dranken bestaande uit plantensappen en plantenextracten met alcohol (hoofdstuk 22);

e)    natuurlijke kamfer, glycyrrizine en de andere producten bedoeld bij de posten 2914 en 2938;

f)    concentraten van papaverbolkaf, met een gehalte aan alkaloïden van 50 gewichtspercenten of meer (post 2939);

g)    geneesmiddelen bedoeld bij de posten 3003 en 3004, alsmede reagentia voor het bepalen van bloedgroepen of van bloedfactoren (post 3006);

h)    looi- en verfextracten (post 3201 of 3203);

ij)   etherische oliën, vast of vloeibaar, en harsaroma's, door extractie verkregen oleoharsen, alsmede gedistilleerd aromatisch water, waterige oplossingen van etherische oliën en bereidingen op basis van reukstoffen, van de soort gebruikt voor de vervaardiging van dranken (hoofdstuk 33);

k)    natuurlijke rubber, balata, gutta-percha, guayule, chicle en dergelijke natuurlijke gommen (post 4001).

 

 

Aanvullende aantekeningen

 

Nihil

 

 

Aanvullende aantekeningen (GN)

 

1.    Mengsels van pectinestoffen en suiker met een suikergehalte van meer dan 90 gewichtspercenten, berekend op de droge stof, zijn uitgesloten van indeling onder onderverdeling 1302 20 en moeten in beginsel worden ingedeeld onder hoofdstuk 17, omdat de suiker wordt geacht het karakter van het product te bepalen.

TOP